Warmonderhof

Opleiding voor biologisch dynamische landbouw

Warmonderhof

De aandacht voor gezond voedsel is enorm. Door consumenten wordt steeds meer waarde gehecht aan groenten en fruit, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen, met aandacht voor behoud én opbouw van de bodemvruchtbaarheid en aan melk en kaas afkomstig van vee dat wordt gehouden op een zo natuurlijk mogelijke manier, zonder het dier uit te putten.

Omdat steeds meer mensen wonen en leven in een stedelijke omgeving, is stadslandbouw dan het duurzame en voor de hand liggende initiatief. Ook stedelingen willen graag eten van eigen bodem. Zelfoogsttuinen, Community Supported Agriculture, een buurtmoestuin: het valt allemaal onder stadslandbouw. Het grote verschil met productielandbouw is het contact met buurt- en stadgenoten en rechtstreekse afzet aan de klant, die vaak zelf ook actief is op de tuin en in de stal. Veel van het werk gebeurt handmatig en met klein materieel. Eveneens komt er veel kijken bij het overleg met grondeigenaren, aangezien het vaak tijdelijke gronden betreft, die in eigendom zijn bij overheden of marktpartijen.

De biologisch-dynamische landbouw loopt van oudsher voorop in alternatieve vormen van afzet van groente, fruit, zuivel en vlees. Ook focust de biologisch-dynamische landbouw als geen ander op bodemvruchtbaarheid en het behandelen van vee naar zijn aard. Aandacht voor mens, dier, gewas en bodem is hierbij prioriteit.

Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen biedt sinds een aantal jaren het keuzedeel Stadslandbouw binnen haar tweejarige mbo-deeltijdopleiding biologisch-dynamische landbouw. De opleiding wordt verzorgd op de vestigingen van de school in Dronten en in Amsterdam.

Voel jij je aangetrokken tot de biologisch-dynamische landbouw en dan vooral stadslandbouw? Wil je een andere richting in slaan? Ben je al jaren werkzaam in een andere sector? Heb je al een hele andere studie achter de rug, maar zoek je meer voldoening en meer verbinding met de aarde en onze voedselproductie? Dan is dit wellicht een interessante opleiding voor je.
Kom eens naar één van onze maandelijkse informatiedagen of bezoek onze grote open dag in januari!

 

Warmonderhof
Ga naar de website »

Bezoekadres leslocatie: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48
Amsterdam

Thema:

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: educatie, stadslandbouw, opleiding