Voorbeeldige Voedseltuin

Voorbeeldige Voedseltuin

Midden tussen de Bijlmerflats op het groene veld naast Restaurant Elixer treft men vanaf heden de Voorbeeldige Voedseltuin; een stuk circulaire stadslandbouw in de openbare ruimte, dat educatief en museaal wordt ingericht. Zo zal het een plek zijn waar men al struinend leert wat duurzaam eten is.

De Voorbeeldige Voedseltuin zal een plaats zijn waar – zowel de gei╠łnteresseerde als de toevallige passant – al doende, voelend en proevend kennis kan maken met het reilen en zeilen van duurzame en gezonde voedselvoorziening. Maar daar houdt het niet op; de opzet van de voedseltuin zal ook op zo een manier worden geregistreerd dat er uiteindelijk een heus (digitaal) handboek van zal verschijnen. Waarmee kleine organisaties, gezinnen en individuen op eigen schaal het project kunnen imiteren.

Zo hopen ze op een leuke en laagdrempelige manier de wereld van het duurzame voedsel dichter bij buurtbewoners en passanten te brengen. Dat gebeurt – middels informatieborden en kunstwerken- in de tuin zelf, online, met activiteiten en workshops en uiteindelijk als kers op de taart met een (digitale) handleiding; dat juist ook voor de leek is bedoeld.

Vanaf half juli scharrelen de kippetjes van Kipgoed rond en zal de tuin klaar zijn voor haar eerste bezoekers. Je kunt individueel, met je kinderen of vrienden de tuin bezoeken. Maar juist ook als klas, bedrijf of organisatie. Ze gaan ook workshops en presentaties geven over moestuinieren, circulariteit, koken & kunst.

Voorbeeldige Voedseltuin
Ga naar de website »

Egeldonk 50
Amsterdam

Thema:

Buurt: Zuidoost

Trefwoorden: voedseltuin