Vini Mini

‘De gezonde, makkelijke en betrouwbare manier voor het voorkomen van voedselallergie’

1 op de 15 kinderen heeft een voedselallergie en dit aantal is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. Deze stijgende trend zet zich voort. Dit zorgt voor hoge druk op de zorg & maatschappij en staat de transitie naar een duurzaam voedselsysteem in de weg. Het is namelijk zo dat veel vleesvervangers gemaakt zijn van topallergenen zoals peulvruchten en noten.

Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat 80-85% van de voedselallergieën voorkomen kan worden door het vroeg en vaak geven van allergenen aan baby’s.

Vini Mini biedt gezonde, makkelijke en betrouwbare voedingssupplementen voor baby’s om zo voedselallergie te voorkomen. Op dit moment alleen pinda, maar ze zijn druk bezig met andere allergenen.

De missie van Vini Mini is om bij te dragen aan een gezonde, gelukkige en zorgeloze generatie EN een duurzame leefomgeving en daarom:
– Experimenteert Vini Mini met lokale pindateelt en zijn ze in gesprek met een aantal lokale notentelers om lokale grondstoffen te kunnen gebruiken voor de producten.
– Gebruikt Vini Mini (totdat ze lokale pinda’s hebben) de meest duurzame & gezonde pinda’s die te vinden zijn om zo toch het groeiende probleem van voedselallergie te kunnen voorkomen en dus de weg naar de eiwittransitie mogelijk te maken.
– Geeft Vini Mini 10% van de omzet weg om hun producten beschikbaar te stellen aan ouders die deze nodig hebben, maar niet kunnen betalen.

Ga hier naar de website van Vini Mini om de producten te bestellen of als je denkt dat je ze kunt helpen hun missie te realiseren!

Vini Mini
Ga naar de website »

Online verkoop.
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: allergie, pinda's, kinderen, gezond, duurzaam