The Good Spice

Een korte handelsketen met een eerlijke prijs voor de boer

The Good Spice

The Good Spice is een bedrijf dat is ontstaan vanuit twee frustraties: dat de specerijen in de supermarkt slechts een fractie van de smaak heeft die specerijen kunnen bevatten en de oneerlijke werkomstandigheden die voorkomen in de specerijenhandel. De zoektocht van Iona Mulder, de oprichtster van The Good Spice, was begonnen nadat ze een stuk kaneel uit Hong Kong had geproefd. Het was zo veel smaakvoller dan wat ze kende van de Nederlandse markt! Dit bracht haar op een idee om een eigen bedrijf te starten. Door haar vrijwilligerswerk bij een direct-trade koffiehandelaar had Iona gezien dat deze manier van handelen de oplossing kan zijn voor een hoop problemen in de huidige specerijenmarkt. Het uitgangspunt van The Good Spice is een korte handelsketen waarin de boer een eerlijke prijs krijgt.

Op de website van The Good Spice staat: “De traditionele specerijenhandel is gebaseerd op lange ketens die starten bij anonieme boeren. Het gevolg: machtige bedrijven die de markt domineren, weinig geld voor de boeren, weinig oog voor duurzaamheid en slechts een fractie van de smaak in jouw keuken.”

Op de website van The Good Spice kan je de specerijen bestellen, en kan je via de ‘Onze Boeren‘ pagina inzien wie jouw specerijen heeft verbouwd!

The Good Spice
Ga naar de website »

Online te bestellen
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: specerijen, korte keten, eerlijke handel