Studio/K

Studio/K is een bioscoop, café, restaurant en cultureel-maatschappelijke non-profit organisatie, gevestigd in het hartje van oost. Sinds 2007 sloven rond de 50 studenten zich dagelijks uit om films in te laden, de sterren van de hemel te koken, en nog veel meer. En dit alles zelfstandig en non-hiërarchisch.

En deze studenten maken hun aanbod graag zo lief mogelijk voor planeet, medemens, en flora en fauna. Hun voornamelijk vega(n) kaart etaleert dan ook bio-spiegeleitjes, seizoensgroenten en bretzeln van Bettina Bakt, een biologische Duitse bakkerij in Amsterdam. Het vlees dát ze verkopen is van zo goed mogelijke kwaliteit; braadworsten van Brandt & Levie bijvoorbeeld.

Ook in de drankjes sijpelt aandacht voor duurzaamheid door. De wijnen zijn fles voor fles biologisch, en met de aankoop van iedere Pinot Grigio maakt Treeborn de wereld een stukje loofrijker. De limonades van Roze Bunker worden lokaal, circulair en biologisch geproduceerd.

Met het jaarlijks terugkerend filmfestival SPROUTS, wat zijn debuut maakte in juni 2022, zetten de studenten zich in voor een vruchtbare voedingsbodem voor ecologische films en debuutfilms met een maatschappelijk thema. Verder programmeren ze zo inclusief en duurzaam mogelijk, van spoken-word avonden over klimaatangst tot onze Studio/QUEER feestjes en nagesprekken.

Kom langs voor een vegan kimchi kroket, een limo van verstoten fruit, een bio-bretzel of een eco-film!

 

Studio/K
Ga naar de website »

Timorplein 62
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost

Trefwoorden: bioscoop, film, eten, studenten, muziek, nonprofit