Stokerij Anker Weesp

Kleine ambachtelijke en lokale stokerij uit Weesp.

Stokerij Anker Weesp

In 2014 kwam molenaar Christian Pfeiffer uit Weesp in het gemeentearchief een jeneverrecept uit 1630 tegen. Hij besloot dit recept zelf na te maken. In 2016 zette hij de onderneming Anker Weesp op met de droom om weer jenever in Weesp te stoken. De naam Anker is bedacht doordat er in de 17e eeuw een bierbrouwerij in Weesp zo heette en in de 18e eeuw heette een jeneverstokerij Anker (het was waarschijnlijk hetzelfde bedrijf). Met zijn echtgenote Silvia Zieltjens hebben ze de ambitie om ambachtelijk, kleinschalig en lokaal te werk te gaan.

Sinds 2016 is het assortiment uitgebreid met de Weespermoppenlikeur, dat smaakt naar amandel, citroen en populierenknop, en Weesp Gin. In 2020 is de stokerij is in de Laurentiuskerk in Weesp geopend en hiermee is de ambacht van jeneverstoken weer terug in Weesp!

Bij Anker Weesp werken ze zo veel mogelijk met ingrediënten die uit de buurt komen. Bovendien schenkt Anker Weesp een deel van de winst aan maatschappelijke initiatieven in Weesp, zoals Museum Weesp.

Je kan het assortiment van Anker Weesp online bestellen, in Weesp te koop of te vinden in horeca in Amsterdam. Neem hiervoor een kijkje op de website.

Stokerij Anker Weesp
Ga naar de website »

Online te bestellen & Horeca in Amsterdam
Weesp

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: Jenever, Weesp, Anker, lokale jenever