Museum Of Our Food

Het eerste zintuigelijke museum ter wereld waar eetculturen samenkomen en kunst, geschiedenis, wetenschap, culturele diversiteit en educatie met elkaar verbonden zijn!

Museum Of Our Food

Museum Of Our Food is een onafhankelijk cultureel initiatief en zal het eerste zintuigelijke museum ter wereld zijn waar alle eetculturen elkaar ontmoeten en waar kunst, geschiedenis, wetenschap, culturele diversiteit en educatie op een organische manier met elkaar verbonden zijn. Museum Of Our Food zet zich in voor sociale inclusie en innovatief onderwijs en wordt gevestigd in Amsterdam.

Het idee voor Museum Of Our Food is ontstaan in een tijd waarin vragen over de herkomst en toekomst van ons voedsel steeds vaker op de maatschappelijke agenda kwamen te staan. De wijze waarop we al eeuwenlang met ons voedsel omgaan vormt onze eetcultuur, een van de meest levendige, kleurrijke en dynamische culturen die de mens rijk is. Voedsel vormt een deel van onze identiteit en culturele erfgoed.

Eten doen we allemaal, voedsel is de basis van ons bestaan en voedsel heeft een directe relatie tot onze gezondheid, ons sociale leven en het milieu. De Internationale maatschappelijke bewustwording over voedselschaarste, voedselverspilling, milieu- en productievraagstukken wordt groter en daarmee ook de behoefte aan duiding, onafhankelijke kennis én onderwijs over deze onderwerpen. Naast de integratie van producten, gerechten en gebruiken uit andere culturen, spelen ook trends, innovaties en wetenschappelijke inzichten een rol in de aandacht voor voedsel en gezondheid. Hoog tijd dus voor een inspirerende plek waar al deze onderwerpen samenkomen!

Museum Of Our Food zal er zijn voor iedereen. Om te kunnen leren van bijzondere zienswijzen, inzichten en kennis die er is over voedsel en eetculturen. Om te verdwalen in geurende straten waar beeldende kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, gastronomie en natuur onlosmakelijk verbonden zijn, eetculturen met elkaar in vrede leven en waar u, blind of ziend, lopend of rijdend maar altijd proevend van de geschiedenis en de toekomst van ons voedsel de dag zult doorbrengen in een van de meest vooruitstrevende musea van de wereld. Neem vooral een kijkje op de website van Museum Of Our Food.

Museum Of Our Food
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema:

Buurt: Noord

Trefwoorden: Museum, eetculturen, voedselvraagstukken