Sterk in eten Kinderkookschool
Aan de kinderen zal het niet liggen; die maken en eten met plezier. Zoals het maken van een salade van zelfgeplukte kruiden uit het Rembrandtpark, makrelen roken of room in boter laten veranderen.
Het doel bij Sterk in Eten Kinderkookschool is om de smaakpapillen van kinderen te prikkelen en het enthousiasme over te brengen om alles zelf te maken. Tijdens de lessen leren kinderen hoe je een mes gebruikt, wat julienne of brunoise is, hoe een bouillon getrokken wordt en hoe je zelf noedels of worst maakt. Maar ook waar thee vandaan komt, hoe augurken ingemaakt worden en wat blindbakken is. Bij Sterk in Eten leren kinderen kortom écht koken.
Het aanleren van goede eetgewoontes, smaak en technieken begint bij de basis. Sterk in eten werkt in Kas Keerweer met zelfgeteelde groenten en kruiden, maar er zijn ook regelmatig gastlessen van o.a. Ellen Mookhoek, Brandt en Levie en Kesbeke.
Meer weten over Sterk in eten? Neem dan even een kijkje op hun website of op deze Facebookpagina.