Speeltuin de Gibraltar

De leukste, inclusieve speeltuin van Amsterdam

Speeltuin de Gibraltar

In Bos en Lommer staat de rolstoeltoegankelijke speeltuin De Gibraltar! Zij verkopen hier gezonde snacks. Doordat zij beweging en gezondheid stimuleren, horen zij bij het netwerk voor Ondernemers voor een Gezond Amsterdam.

In een interview met Van Amsterdamse Bodem vertelt Jolanda van Speeltuin de Gibraltar:

“Duurzaamheid is bij ons overal te vinden, waardoor het vanzelf ook in je eten gaat zitten. Ons interieur is tweedehands en single use plastic is niet toegestaan bij kinderfeestjes.. We hebben ook een wormenhotel en onze planten zijn vaak eetbaar en biodivers. We hebben achter in de speeltuin een hoekje waar de brandnetels, vlierbessen en bramen hun gang gaan. Kinderen mogen best een keer ervaren hoe het is om je daaraan te prikken. Daar leer je van.”

Wil je graag op bezoek gaan bij deze fijne speeltuin waarbij duurzaamheid in allerlei aspecten terug te zien is, niet alleen in het café? Neem een kijkje op de website voor de openingstijden!

Speeltuin De Gibraltar maakt deel uit van De Grote Smaken Route! In deze route neemt chef en (kinder)kookboekenauteur Samuel Levie je mee langs zijn favoriete adresjes, om te proeven en leren over smaak. Op de (gratis) routekaart vind je 7 uiteenlopende adresjes in de wijken Westerpark en Bos en Lommer, getipt door Samuel. Eten, spelen en proeven: het kan allemaal. De route is lopend of met de fiets te volgen, of goed te verdelen over meerdere dagen. Leuk om te doen met het hele gezin!

Speeltuin de Gibraltar
Ga naar de website »

Haarlemmerweg 645a
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: Speeltuin, gezond, bewegen, rolstoeltoegankelijk, inclusief, OVEGA netwerk