Plastic Whale

A collective of the curious.

Plastic Whale

Veel plastic flesjes en verpakkingen van ons voedsel verdwijnen in het water. De wateren raken vervuild en worden een ware plastic soep. Plastic Whale doet daar iets aan!

Bij Plastic Whale houden ze van problemen aanpakken en oplossingen hiervoor te verzinnen. Zoals het ontwikkelen van producten van plastic afval en zoveel mogelijk mensen hierbij te betrekken. De missie van Plastic Whale is om zoveel mogelijk mensen te betrekken om hun doel te bereiken, namelijk plastic-vrije wateren. Plastic Whale is begonnen in Amsterdam, maar heeft de ambitie om globaal uit te breiden. Jij kunt hen meehelpen door samen met hen plastic te vissen, het verder te vertellen, je eigen coole producten ontwikkelen en hun scholingsprogramma te steunen.

In samenwerking met Vepa komt Plastic Whale in actie tegen het plastic probleem doormiddel van Plastic Whale Circular Furniture: high-end kantoormeubilair gemaakt uit Amsterdams grachtenplastic. Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in lokale initiatieven die ook elders ter wereld het plastic probleem aanpakken.

“We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, aldus initiatiefnemer Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. “Elk jaar vissen we samen met duizenden Amsterdammers plastic uit de grachten. Hier hebben we al tien design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken. Er zijn namelijk veel bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu. Met trots kunnen we al aankondigen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nationale Nederlanden en Vrumona onze eerste launching partners zijn.”

De Plastic Whale Circular Furniture is te bestellen via exclusieve Plastic Whale Circular Furniture dealers in Nederland. Prijzen zijn op aanvraag.

Circulair Kantoormeubilair

Meer weten over Plastic Whale? Neem dan even een kijkje op hun website.

Plastic Whale
Ga naar de website »

Le Mairekade 33a
Amsterdam

Thema:

Trefwoorden: plastic, afval, water