NEMO Science Museum

Ontdek, doe, beleef en leer over de wereld om je heen.

NEMO Science Museum

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie is. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Bij NEMO begrijpen ze dat je de wereld beter maakt door het maken van slimme en verstandige keuzes. Daarom zijn ze deelnemer van het Ondernemers voor een Gezond Amsterdam-netwerk: een netwerk van Amsterdamse ondernemers die samen met de gemeente en kennisinstellingen in actie willen komen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken.

In NEMO leer je alles over wetenschap, natuurverschijnselen, techniek, de kosmos en energie, maar je ontdekt ook wie je zelf bent. Doe verrassende experimenten en ontdek hoe het menselijk brein werkt. Kom te weten wat jou tot mens maakt en hoe ontzettend belangrijk je hersenen hierbij zijn. Of ontdek dat we schijnbaar erg op elkaar lijken, maar dat iedereen uiteindelijk uniek is. 

Daag al je zintuigen uit en neem je sterke en zwakke punten onder de loep. Leer alles over je gezondheid, geheugen, geluk, gezicht en gedrag.

Meer weten of langsgaan? Bezoek de website van NEMO.

Afbeelding banner: DigiDaan

NEMO Science Museum
Ga naar de website »

Oosterdok 2
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost

Trefwoorden: wetenschap, museum, experimenten, kinderen