Keen Greens

Keen Greens is een startende onderneming gevestigd in Amsterdam Zuid die microgreens kweekt voor de buurt, voor Amsterdam.

De filosofie van Keen Greens is lokaal groente verbouwen voor de buurt dus zonder transport en super vers: ‘ochtends oogsten, s ’middags op je bord’. Wij Amsterdammers hebben geen landbouwgrond maar zijn middels vertical farming wel in staat de stad te voorzien van groente. Het kweken gebeurt uiterst efficiënt, alleen het hoognodige water, geen gebruik van bemesting- of bestrijdingsmiddelen. Het hele jaar rond, zowel overdag als s ’nachts.

Keen Greens teelt microgroente/microgreens omdat het een heerlijke smaaktoevoeging aan het eten is maar het is ook supergezond. Onbekend nog in Nederland en nog te weinig aanbod. In het buiteland is het al lang populair, nu in Nederland nog.

Microgreens zijn de jonge scheuten van bekende groentegewassen zoals rucola, erwten, radijs, mosterd, zonnebloem, biet, rode kool, broccoli etc. Omdat microgreens plantjes zijn in het vroegste stadium van de groei, bevatten ze indrukwekkende hoeveelheden vitaminen en mineralen, vaak een meervoud van de volgroeide plant.

Voor meer informatie, neem gerust contact op 0646116997 / info@keengreens.nl

Keen Greens
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: vertical farming, microgreens, microgroente,