Jan van As

Duurzaamheidsprogramma Vis & Seizoen helpt de horeca met duurzame keuzes!

Jan van As

Versvishandel Jan van As, gevestigd op het Food Center in Amsterdam, is één van Nederlands grootste leveranciers van verse vis. Jan van As maakt zich met het duurzaamheidsprogramma van Vis & Seizoen sterk voor het behoud van de vis in onze zee.

Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie in de horeca en catering structureel verduurzamen. Die verduurzaming is hard nodig om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties van vis kunnen blijven genieten. Om dit te bereiken zijn er 2 belangrijke regels:

1. Kies zoveel mogelijk voor duurzame visserij.
2. Eet alleen vis als deze in het juiste seizoen is. Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. Het uitgangspunt is om de vis met rust te laten als deze met voortplanting bezig is. 

Om hier aan bij te dragen is er door Jan van As een visseizoen kalender ontwikkeld. Dit helpt de horeca, retail en catering met het maken van de duurzaamste keuze! Bovendien kunnen hun visspecialisten chefs adviseren over de vissoorten op hun menu. Specialisten geven praktische tips voor culinaire toepassingen en adviseren over smaakvolle duurzame alternatieven. Je kan ook langsgaan bij Jan Van As voor een rondleiding. Tijdens een rondleiding leren gasten over Vis & Seizoen en culinaire inspiratie opdoen.

Jan van As
Ga naar de website »

Centrale Groothandelsmarkt 135
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: Vis, duurzaam, duurzame visserij,