Ichi-E

Bij Ichi-E kom je in eerste instantie voor hun heerlijke Japanse keuken. Alle klassiekers zijn er te vinden en worden op heerlijke wijze klaargemaamkt. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens op een zeer duurzame wijze gebeurt.

Ichi-E is namelijk een duurzame horeca onderneming met oog voor het milieu. Ichi-E heeft ook een duurzame menukaart met diverse MSC gecertificeerde vissoorten en diverse biologisch geproduceerde kip, vlees en groente. Visproducten of visgerechten met het MSC-keurmerk (Marine Stewardship Council) zijn gegarandeerd duurzaam gevangen. Dit houdt in dat de vis met een MSC-keurmerk gevangen is met beperkte schade voor de leefomgeving van vissen en ander zeeleven. MSC-vis wordt niet overbevist, er is weinig bijvangst en de bodem wordt niet beschadigd. De vis van Ichi-E kan volledig terug getraceerd worden naar de visserij waaruit de vis afkomstig is.

Normaliter in de visserij sector is er veel bijvangst. Bijvangst heeft meestal een lagere marktwaarde en wordt vaak terug de zee in gegooid. Dit wordt ook wel ‘discarding’ genoemd. De overlevingskans van deze discards is slechts 15 tot 30 procent, waardoor het in feite een vorm van voedselverspilling is volgens het bedrijf Good Fish.

Tijdens de bouw van het gebouw zelf werd er ook gelet op duurzaamheid. Zo zijn diverse ruimtes in het gebouw uitgerust met verlichtingssensoren, zodat de verlichting hier niet onnodig brandt. Tevens is de klimaatinstallatie uitgerust met een WTW (warmteterug winning) installatie; de warme afgezogen keukenlucht wordt via een ingenieus systeem gebruikt om de aangezogen koude buitenlucht gedeeltelijk op te warmen, zodat het weer minder energie kost om de lucht op de juiste temperatuur te brengen voor het weer de binnenruimte ingeblazen wordt.

Ichi-E
Ga naar de website »

Johan Cruijff Boulevard 175
Amsterdam

Thema:

Buurt: Zuidoost

Trefwoorden: Duurzaam, Japans, Restaurant, Sushi