Hemelse Modder

Bij restaurant Hemelse Modder kun je genieten van eten dat met een gulle hand bereid is en verfijnd op je bord komt. In de keuken wordt gekookt met liefde voor pure smaken. Of je nu houdt van groente, vlees of vis in de hoofdrol. Bij Hemelse Modder halen ze het beste uit goede ingrediënten en creëren ze
drie tot vijf gangenmenu’s met mooie gerechten die aansluiten op allerlei eetgewoonten en voorkeuren.

De jonge en ambitieuze keukenbrigade geeft een eigen interpretatie aan klassieke gerechten. Het keukenteam van Hemelse Modder heeft een voorliefde voor oude kookboeken waar ze inspiratie uitputten maar ook graag innoveren. Ze dragen daarmee bij aan de huidige eetcultuur in Amsterdam. Een cultuur waarbij ze zich verdiepen in wat we eten en openstaan voor invloeden van ver weg en vervlogen tijden, en juist ook van vandaag de dag en dicht bij huis.

Het restaurant heeft een rijke geschiedenis. Het begon in 1984, toen elf gelijkgestemden een kraakpand inrichtten als restaurant en om beurten verschillende taken uitvoerden. Sinds de oprichting is er uiteraard het een en ander veranderd. Zo als de samenstelling van het team, de locatie en zeker ook de receptuur. Wat blijft is de Hemelse Modder die altijd op de kaart staat, de open sfeer en de idealen: ze kiezen hun ingrediënten met zorg en hechten veel waarde aan een gezonde aarde en eerlijke handel.

Het Amsterdamse karakter van het restaurant geeft het een mooie mix van vertrouwd en werelds tegelijkertijd. De gastheren en gastvrouwen weten zowel buitenlandse gasten als buurtgenoten in een gemoedelijke sfeer te ontvangen. Ze serveren met genoegen de mooi opgemaakte borden uit de keuken
en weten alles van de, voornamelijk biologische, wijnen die worden geschonken. Het plezier van een goed geslaagde avond, voor iedereen aan tafel, staat centraal. Zo maken de medewerkers samen restaurant Hemelse Modder tot wat het is.

     

Hemelse Modder
Ga naar de website »

Oude Waal 11
Amsterdam

Thema:

Buurt: Centrum

Trefwoorden: restaurant, centrum, klassiek, geschiedenis, hemelse modder,