Healthy & Affordable

Healthy & Affordable is een project dat sinds 2013 bestaat, met het idee om voedselverspilling in Amsterdam tegen te gaan én terug te geven aan Amsterdammers die dat nodig hebben. De vrijwilligers verzamelen eten van boeren en markten die niet verkocht worden door bijvoorbeeld de vorm, formaat of andere redenen, maar waar eigenlijk niks mis mee is: je kunt het nog gewoon eten.

Nadat de ingrediënten verzameld zijn worden ze omgetoverd tot producten die ze kunnen doorverkopen. Het is betaalbaar omdat deze ingrediënten goedkoper kunnen worden ingeslagen dan ingrediënten uit de reguliere verkoop. Hierdoor zijn de prijzen van Healthy & Affordable onder de marktprijzen. Ze verkopen de producten zonder prijskaartje, maar op basis van een eigen donatie. Je mag zelf bedenken hoe veel je wilt en kan betalen voor het product.

Door de werkwijze van Healthy & Affordable wisselt het assortiment voortdurend. Check de website voor de producten van het moment. Je kan ze vinden op verschillende verkooplocaties in de stad, maar je kan het ook online bestellen. Dan fietst er een vrijwilliger persoonlijk langs om je bestelling te bezorgen!

Healthy & Affordable
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten en online te bestellen
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: betaalbaar, voedselverspilling, wisselend assortiment