Ecostoof – Langzaam Lekker

Stoven zonder energie met de Ecostoof

Ecostoof – Langzaam Lekker

Koken met de Ecostoof® is een nieuwe kooktechniek. Het is super simpel: Doe de ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet de pan in de Ecostoof®. In de isolerende Ecostoof® blijft het geheel gedurende lange tijd heet zodat het eten geleidelijk gaar wordt, zonder dat het aan kan branden.

Koken met de de Ecostoof® is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt.

De Ecostoof® is de oude hooikist in een nieuw jasje en vergelijkbaar met slow cooking maar dan zonder gebruik van stroom of gas. De ontwerpers zijn architect Caro Niestijl en industrieel ontwerper Iris van de Graaf. De Ecostoof is gemaakt van voornamelijk linnen en schapenwol. Linnen heeft bij de productie een geringe milieubelasting in tegenstelling tot katoen (bron: Milieu Centraal ). In de onderkant is zit een bodemplaat van kurk. Kurk behoort tot de meest duurzame organische materialen en is warmte isolerend. Binnen in de Ecostoof zit nog een reflecterende textiellaag in de deksel. In combinatie met wol is dit een optimum van warmte-isolerende en warmte reflecterende eigenschappen.

Caro en Iris hebben bijbehorende receptuur ontwikkeld en dit gepubliceerd in het kookboek Langzaam Lekker- Koken met de Ecostoof. Het kookboek en de Ecostoof is bestellen op www.ecostoof.nl.

Ecostoof – Langzaam Lekker
Ga naar de website »

Sarphatistraat 221
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: milieuvriendelijk, koken