Dutch Cuisine

Een keuken met een eigen identiteit waar we trots op zijn

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar ze trots op zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken vanuit hun creativiteit en eigenzinnigheid en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie ze zijn en waar ze voor staan. Dutch Cuisine bouwt een community op voor mensen die duurzaam willen leven en eten. Je vermindert namelijk het aantal voedselkilometers behoorlijk als je lokaal en bewust inkoopt. Nederlandse boeren en tuinders verbonden bij Dutch Cuisine zorgen voor heerlijke, verse producten zodat jij ieder seizoen een gezonde keuze kan maken.

De chefs van de aangesloten Dutch Cuisine restaurants koken via belangrijke principes van het initatief Dutch Cuisine. Dit wil zeggen dat zij: lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via hun 80/20 principe. Groenten heeft bij Dutch Cuisine de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Kijk op deze link om te zien welke Amsterdamse restaurants verbonden zijn met Dutch Cuisine!

Dutch Cuisine
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: duurzaam, gezond