De Pindakaaswinkel

Het verhaal achter de eerste pindakaaswinkel van Nederland!

Het idee voor een pindakaaswinkel begon aan de keukentafel, waar Michiel Vos (bedenker/eigenaar) de eerste smaken begon te combineren. Al van jongs af aan is deze bio-boer groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod. Na een aantal succesvolle testen besloot de Pindabaas er serieus werk van te maken. Het idee van De Pindakaaswinkel was geboren!

Aan de Czaar Peterstraat is een pand in gebruik genomen waar met stickers de naam ‘De Pindakaaswinkel’ op het raam is geplakt. Toen de winkel eenmaal in 2016 haar deuren opende, waren de reacties overweldigend! Enthousiaste Pindabazen keken hun ogen uit in een winkel vol met pindakaas. Deze Nederlandse saamhorigheid maakte duidelijk dat De Pindakaaswinkel het juiste pad was ingeslagen.

Ze staan voor de gezondheid van mens en natuur. De pindaplant draagt daar ook aan bij: deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van de pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie. Palmolie komt niet de potjes in!

Er is geen extra suiker of zout toegevoegd aan de pindakaas, dit maakt het een super gezonde snack en goede vleesvervanger. Met de 10 verschillende smaken kun je blijven variëren. De pindakaas wordt met veel liefde handgemaakt, hierdoor is ieder potje uniek. En wat veruit het belangrijkste is: deze pindakaas is gewoon de lekkerste van Nederland!

 

De Pindakaaswinkel
Ga naar de website »

Czaar Peterstraat 169
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost

Trefwoorden: pindakaas, smaken, duurzaam, pindakaaswinkel, pinda