De Keuken van het Ongewenst Dier

De Keuken van het Ongewenst Dier

“De Keuken van het Ongewenst Dier” is een conceptuele installatie naar een idee van Rob Hagenouw. Door verkoop van smaakvolle producten van ongewenste diersoorten/ plaag dieren wordt een statement gemaakt van de absurditeit in ons denken over maatschappelijk niet aanvaarde dieren. De signaalkeuken, heeft tot doel op kunstzinnige/ innovatieve wijze de aandacht te vestigen op de wijze waarop wij omgaan met ‘maatschappelijke ongewenste dieren’. Dit doet de KvhOD door verkoopbare en eetbare producten te creëren van dieren die als plaag worden ervaren, die gevaar zijn voor de maatschappij en/of (economische) schade veroorzaken en als zodanig worden afgevangen, bejaagd of ander sinds worden gedood.

Het idee is om van, plaag- en overschot dieren dieren die geslacht worden of ter destructie worden aangeboden, al het vlees te gebruiken als ingrediënt voor de producten. Deze producten worden vervolgens verkocht. Door de consumenten ook te informeren over het waarom van het product, wil de KvhOD een maatschappelijke statement maken. Om te komen tot een goed product wordt samengewerkt met jagers, koks, restauranthouders, delicatesse zaken en kleine voedselproducenten.

Ook produceren ze bij KvhOD Ganzen-kroketten, braadworst, gerookte borstfilets en soep. Daarnaast hebben ze een popup restaurant voor Plaagdierdiners onder andere bij LabNieuwenMeer.

(foto: Julius Schrank, met toestemming van de Keuken van het Ongewenste Dier)

De Keuken van het Ongewenst Dier
Ga naar de website »

Verkooppunten: Cafe Keppler, Frank`s smokehouse, Pakhuis de Zwijger.
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Noord, Oost

Trefwoorden: signaalkeuken