De Kaasserie

Doe mee aan 'Creative Cheesemaking'!

De Kaasserie

De Kaasserie is een food design studio in Amsterdam Oud West waar mensen kunnen leren hoe ze thuis kaas kunnen maken. Hier leert ontwerpster Paula Colchero basis kaas maken en nodigt ze gasten uit om te spelen met het maken van hun eigen kaas, wat ze ‘Creative Cheesemaking’ noemt.

Ze biedt een dag aan om twee kazen te maken (4-5 uur), ze te mengen met verse en gedroogde kruiden, ze geeft les in kaasgeschiedenis en biedt een lunchproeverij aan. De dag wordt afgesloten met een borrel en proeverij van huisgemaakte geperste en gerijpte kazen. Deze kazen kunnen thuis gemaakt worden met de online cursus en kit. Vanaf 1 oktober 2022 is de tweede optie een korte (2 -2,5 uur) workshop waar mensen leren om slechts twee verse kazen te maken. Tot slot biedt Paula ook team building sessies voor bedrijven aan!

Paula Colchero werkt al meer dan 10 jaar met kaas maken in de stad. Ze werd verliefd op de kracht om te ontdekken dat ze thuis kaas kon maken en op het culturele aspect van kaas, hoe het een kanaal voor identiteit is. Ze begon zelf kaas te maken omdat ze een kaas uit Chili, waar ze vroeger woonde, miste. Ze maakt haar eigen porseleinen mallen en verkoopt ambachtelijke mallen in haar ruimte. Neem een kijkje op de website van de Kaasserie voor meer informatie!

De Kaasserie
Ga naar de website »

Bellamystraat 8
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: Kaas maken, workshops, team building