De Couscous bar

Couscous zoals de Marokkaanse moeders het bereiden

De Couscous bar

De Couscous bar is opgericht door Nadia Zerouali en Samira Dahmani om zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de smaak van traditioneel gestoomde couscous zoals de Marokkaanse moeders het bereiden. Couscous staat zelfs sinds 2020 officieel op de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed omdat de bereidingswijzen en consumptie ervan een belangrijk onderdeel zijn van de cultuur in Noord-Afrika.

Bij de Couscous bar kan je kiezen tussen voldoende vega(n) opties, bijvoorbeeld zoete of hartige kikkererwten mix. Daarna stel je je couscous samen door toppings te kiezen in een ras el hanout-bouillon.  De letterlijke vertaling van ras el hanout is ‘het beste van de winkel’. Deze mix bestaat uit het beste wat de verkoper op dat moment te bieden heeft. De mix is afkomstig uit het Noorden van Afrika, maar is overal dus net een slagje anders. Er zijn ook extra toppings zoals kaneelpruimen of gekarameliseerde uitjes. Behalve couscous kan je hier ook heerlijke bijgerechten en toetjes bestellen!

De Couscous bar is een van de locaties op de Vegaroute. Download de routekaart en ontdek de meest duurzame en lekkere vega(n) eetadresjes in de stad!

De Couscous bar
Ga naar de website »

Javastraat 30, Kinkerstraat 85HS
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost, West

Trefwoorden: couscous, vega, ras el hanout, UNESCO, vegaroute