
Bij Café De Ceuvel draait alles om goed eten én een groenere wereld. ze zijn een van de meest innovatieve en duurzame experimenten in Europa.
Bij Cafe De Ceuvel, één van de adresjes op de Bord tot Bodem Route, draagt alles hier wat je op je bord of in je glas krijgt bij aan een mooiere wereld. Met een 100% veganistisch en gasvrije keuken en gerechten, zelfs hun koffie is CO2-vrij! Maar dat is nog lang niet alles. Op het terrein ontdek je allerlei inventieve manieren om lokale kringlopen te sluiten, zoals bijvoorbeeld de toiletten, die gebruiken geen water en leveren meststoffen om de planten te voeden die de bodem van het vervuilde terrein helpen reinigen.
Duurzaamheid betekent voor niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor mensen. Daarom werken ze samen met de Stadspas, zodat iedereen, ongeacht hun budget, hier kan genieten van een betaalbare en verantwoorde maaltijd. Want samen maken we duurzaam leven toegankelijk voor iedereen!
Fotocredits: De Ceuvel



De Ceuvel
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Interview: Hotel casa
Hotel Casa et zich op allerlei manieren in voor een groener en socialer Amsterdam. Van het vergroenen van hoteldaken, tot het helpen van economische daklozen en het onder de loep (camera!) nemen van voedselverspilling.

Yemayá
In 2020 opende Yemayá, een vegan restaurant in Zuidoost, met plantaardige Surinaamse gerechten.

Meatless District
Meatless District is een 100% vegan restaurant, met lokale producten en wereldse gerechten.