Compostier

Oplossingen voor composteren in de stad

Compostier

Compostier (Rowin Snijder) ontwierp het eerste wormenhotel voor composteren van gft-afval met wormen op straat. Rowin Snijder is mede-bedenker en initiatiefnemer van verschillende buurtcompost projecten in Amsterdam en omgeving. Compostier ontwerpt en bouwt wormenhotels voor buurtcompost projecten en voor kleine horeca ondernemers die hun eigen gft-afval op duurzame wijze willen verwerken. De compostwormen in de meubels maken een rijke compost van het gft-afval.

De wormenhotels zijn zo ontworpen dat ze bijdragen aan een groener straatbeeld en makkelijk in gebruik zijn. De meubels zijn goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten en de diverse modellen kunnen ook uitgevoerd worden met een verticale tuin waarin zelfs Oesterzwammen het goed naar hun zin hebben.

Compostier heeft als doel voedselproductie en biodiversiteit in de stad te bevorderen. Door stadsbewoners te stimuleren om te gaan composteren in de stad worden waardevolle stoffen behouden. Gebruik van de wormencompost draagt bij aan een gezonde bodem en bodemleven. Tegelijkertijd bieden de wormenhotels ruimte aan bijenplanten en eetbaar groen.

De wormenhotels van Compostier hebben de afgelopen jaren laten zien dat composteren op straat in de stad mogelijk is. Zij leveren op die manier een bijdrage aan het verduurzamen van steden. Steeds meer stadsbewoners en bedrijven verspreid over Amsterdam gebruiken de wormenhotels om hun eigen gft-afval tot rijke wormencompost te verwerken. Zo helpen ze de stad te vergroenen.

Compostier
Ga naar de website »

Polderland 69
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: stadslandbouw, compost