Coffeemania

Meer dan de koffiebar van de buurt.

Coffeemania

Coffeemania is een koffiebar waar je je thuis voelt. Vanwege de heerlijke espresso, smakelijke lunch of huisgemaakte taarten, maar ook dankzij de sociale instelling van het bedrijf. Coffeemania is deelnemer van het Ondernemers voor een Gezond Amsterdam-netwerk. Dat is een netwerk van Amsterdamse ondernemers die actie willen ondernemen om samen met de gemeente en kennisinstellingen de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken.

De specialiteit van Coffeemania is gezonde, belegde broodjes. Het beleg dat ze gebruiken is vers, met zorg bereid en wordt gecombineerd met diverse kaassoorten. In de afgelopen tweeënhalf jaar is het accent steeds meer komen te liggen op vegetarische gerechten en beleg. Zo wil Coffeemania bijdragen aan een gezondere samenleving en een beter milieu.

Je treft Coffeemania vooral in buurten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken; wijken waar gemeenten en woningbouwcorporaties inzetten op sociaaleconomische groei. Coffeemania draagt bij aan deze ontwikkeling. De koffiebar is een centrale plaats in de buurt waar uiteenlopende buurtbewoners elkaar op een laagdrempelige en natuurlijke wijze ontmoeten. Daarnaast dient Coffeemania als expositieruimte voor lokale creatieven in de buurt, en als ruimte voor danscursussen, modeateliers voor kinderen, voorleesavonden en muziek- en theateroptredens. Ten slotte levert Coffeemania werk-, stage- en/of participatieplekken voor scholieren, inburgeraars en re-integranten. Ze gaan er namelijk vanuit dat ontwikkeling richting de arbeidsmarkt het beste kan plaatsvinden in een echte werkomgeving.

Ik probeer lokale en biologische producten te verkopen, maar het is lastig. Dit soort producten zijn vaak duurder. Veel mensen in de buurt hebben daar geen budget voor. Wel koop ik groente bij de markt hier op Plein 40-45 en haal ik brood bij de bakker. Zo ondersteunen we elkaar, wat volgens mij duurzaamheid is.” Aldus Yakup van Coffeemania.

Meer weten of langskomen? Bekijk hier de website van Coffeemania.

Afbeelding banner: Coffeemania

 

Coffeemania
Ga naar de website »

Slotermeerlaan 103, WG-Plein 190, Prinsengracht 400
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: West, Nieuw-West, Centrum

Trefwoorden: koffie, gezond, lunch, sociaal