Coco Conserven

Coco Conserven blikken lekkere gerechten in en werken aan een 'houdbaar' voedselsysteem

Coco Conserven

Coco Conserven biedt een antwoord op de schaduwzijden van onze verscultuur. Ze conserveren, bewaren smaak en maken op een duurzame manier lekkere conserven. Hun droom is om uit te groeien tot een fameus conservenhuis dat alle conserveringstechnieken tot in de puntjes beheerst en het bewaren van smaak tot kunst verheft.

Het doel van Coco Conserveren is om een nieuw licht op de voedselindustrie te werpen en een ‘houdbaar’ voedselsysteem te realiseren. Door in te blikken omzeilen ze de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en komen we terecht in een wereld die minder verspilt en die kan leveren on demand.

In een oude granatenperserij die omgebouwd is tot een kleine conservenfabriek worden verse ingrediënten tot smaakvolle gerechten verwerkt die je lang en ongekoeld kunt bewaren. Er wordt geconserveerd met het idee dat bijzondere smaken zich in de loop van weken en maanden ontwikkelen en er worden gerechten gekozen die door het conserveren nog smaakvoller worden. De productie volgt de seizoenen.

Van alle ingredienten die worden gebruikt weten ze hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. De producenten en leveranciers waar ze mee werken leveren kwaliteit en houden rekening met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur. Coco Conserveren kookt zonder kunstmatige toevoegingen en aroma’s en ontwikkelt bij voorkeur recepturen die reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren verwaarden. Zo zorgen ze dat de oogst zijn waarde behoudt en dat we goed kunnen eten in een mum van tijd.

Coco Conserven
Ga naar de website »

Kanonnenloods 8
Zaandam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: conserveren, duurzaam, verscultuur