Circl Restaurant

Bij Circl beginnen ze bij het eind. Ja, ze koken met ingredienten die onterecht blijven liggen in de schappen. Zoals mislukte groenten, oud brood, of ongelukkige leghaantjes. Hiermee gaan de chefs voedselverspilling tegen. Ze gebruiken alleen dat waar ze zelf achter staan.

In Circl Restaurant werken ze met een klein vast menu. Een menukaart met duurzaamheid als drijfveer en groenten in de hoofdrol. Chef-kok Max Ferrari Scanarotti kookt in het restaurant volgens circulaire principes en gaat dagelijks de strijd aan tegen voedselverspilling. In de keuken gebruikt hij daarom graag duurzame kooktechnieken zoals wecken en fermenteren.

Het doel is om (h)eerlijke gerechten te serveren met minimaal energieverbruik en afvalproductie maar met een positieve impact op mens en milieu.

Circl Restaurant
Ga naar de website »

Gustav Mahlerplein 1B
Amsterdam

Thema:

Buurt: Zuid

Trefwoorden: Circulair, Duurzaam, Restaurant, Gezond, Verspillingvrij, Groenten