Chef-Kids

Chef-kids leert de toekomstige generatie beter omgaan met voedsel door op een nieuwsgierige en gezellige manier te leren koken! Ze geven kooklessen aan kinderen op basisscholen, buurthuizen en BSO’s. Zo leren de kinderen wat gezond voedsel is, waarom dit zo belangrijk is en natuurlijk ook hoe je gezond voedsel lekker kunt bereiden.

Daarnaast besteden ze tijdens de lessen ook aandacht aan duurzaam koken en duurzaam omgaan met voedsel. Chef-kids leert de kinderen bijvoorbeeld hoe voedsel langer houdbaar gemaakt kan worden en hoe eten nog een tweede leven gegeven kan worden door het op een andere manier te verwerken in een gerecht!

Chef-kids heeft een lesprogramma ontwikkeld voor groep 7 en 8 van de basisschool om meer te leren over voedsel. Door de kinderen te leren hoeveel moeite, tijd en liefde er eigenlijk zit in een product, zullen de kinderen 2 keer nadenken voordat ze voedsel weggooien. Ook hoopt Chef-kids hiermee te bereiken dat kinderen nieuwsgieriger worden naar de producten die zij in de supermarkt zien liggen.

Chef-Kids
Ga naar de website »

Het Spil 1
Monnickendam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: koken, kinderen, gezond, eten