Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam

Heb je wel eens vanĀ urban winery gehoord? Chateau Amsterdam is een modern familiebedrijf in Amsterdam Noord, waar moderne en conventionele wijnen in samenwerking met boeren uit Europa geproduceerd worden. Dit bedrijf importeert de druiven van zorgvuldig geselecteerde partners door heel Europa. Het is belangrijk dat deze boeren zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen.

Daarnaast sluiten ze hun productie af volgens het zero-waste principe. Van restanten, zoals de schillen en pitjes, wordt in samenwerking met Oedipus een bier gebrouwen en met The Stillery een grappa gemaakt. Ze maken hier ook hun eigen drankje van: een Piquette. Wat er dan nog overblijft, gaat het naar de lokale varkensboer van Buitengewone Varkens in Amsterdam-Noord.

Chateau Amsterdam heeft inmiddels meer dan 20 huisgemaakte wijnen, uit de fles, vat of tank, die je bij ze kan kopen in de wijnwinkel. Ook is er een proeflokaal gevestigd, waar je heerlijk op het terras een uitgebreide wijnproeverij kan doen. Daarnaast verhuren ze ruimtes om meetings te houden of een evenement plaats te laten vinden. Kortom, genoeg te beleven bij Chateau!

 

Chateau Amsterdam
Ga naar de website »

Johan van Hasseltweg 51
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Noord

Trefwoorden: