Buitengewone Varkens

Een beetje minder, maar wel veel beter

Buitengewone Varkens

Buitengewone Varkens houdt Gasconne- en andere rassen varkens die geschikt zijn om in akkers, bossen en weilanden te lopen met 40x meer ruimte dan biologisch. Eigenaren Josse Haarhuis en Stan Gloudemans hebben verspreid over Nederland, altijd zichtbaar voor iedereen, een handvol locaties in gebruik met toegewijde verzorgers. Die geven de in kleine familiegroepen levende varkens voer zonder overzeese ingrediƫnten als soja, vismeel of palmolie. De varkens wroeten ook een groot gedeelte van hun voer zelf bij elkaar.

De combinatie van voer, ras en leefomgeving zorgt voor een sublieme vleessmaak. Vervoer van varkens en de logistiek van het vlees doen Stan, Josse en de verzorgers nagenoeg allemaal zelf. Op basis van wensen van klanten stellen zorgvuldig uitgekozen ambachtelijke slagers pakketten samen waarin het hele varken wordt gebruikt. De varkens zijn te gast op voormalig sportpark De Melkweg, waar het stadslandbouwinitiatief Noord-Oogst wordt ontwikkeld.

Mis het niet! Op de 1e zaterdag van de maand tussen 11 en 14 bestaat er de mogelijkheid producten van Buitengewone Varkens te kopen op het Stadslandbouwproject Noordoogst aan de Meteorenweg 272.

Buitengewone Varkens
Ga naar de website »

Meteorenweg 272 / 280
Amsterdam

Thema:

Buurt: Noord

Trefwoorden: varkens