Brouwerij de Prael

Mens & bier, een perfecte combinatie.

Brouwerij de Prael

De Prael is een Amsterdamse bierbrouwerij die in 2001 is opgericht met het plan om bier te brouwen en daarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om te werken. De Prael staat voor mens & bier, een perfecte combinatie. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken. Inmiddels heeft De Prael verschillende vestigingen door heel Nederland. 

De Amsterdamse brouwerij, winkel en proeflokaal zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam. Dit is een van de oudste plekken van de stad. Later ontstonden hier de eerste brouwerijen van Amsterdam. Deze plek past perfect bij de ambachtelijke wijze van brouwen, die inmiddels uniek te noemen is. 

In het ruime proeflokaal van De Prael Houthavens kun je terecht om het eigen gebrouwen Amsterdamse bier te proeven, te lunchen en te dineren. De eerlijke, vaak Hollandse, maaltijden (ook vegetarisch) hebben meestal een link met bier. De ingrediënten worden zoveel mogelijk bij lokale leveranciers ingekocht. 

Kijk voor meer informatie op de website.

Afbeelding banner: De Prael

Brouwerij de Prael
Ga naar de website »

Oudezijds Armsteeg 26, Nieuwe Hemweg 2
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Centrum, West

Trefwoorden: Brouwerij, bier, proeflokaal