BrouwBrood

BrouwBrood: Lekker, Lokaal & Duurzaam brood

BrouwBrood

Vier studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn ontwikkelaar en eigenaar van het concept BrouwBrood, een lekker, duurzaam, gezond en lokaal brood. BrouwBrood wordt gebakken in samenwerking met lokale brouwerijen in Amsterdam. Met dit idee ontwikkelen ze samen met cafés en brouwerijen in Amsterdam een nieuw concept wat bijdraagt aan de smaakbeleving van de broodliefhebber en de biergenieter. 

BrouwBrood wordt namelijk gemaakt met bostel. Bostel is een bijproduct van het bierbrouw proces. In het bierbrouw proces wordt geplette gerst gemengd met water en verhit zodat de suikers in het graan in het water oplossen. Hierna worden de gerstekorrels verwijderd uit het water en het water zelf wordt verwerkt tot bier. De overgebleven gerst wordt bostel genoemd. Hiervan maken ze een waanzinnig lekker, low fat & high protein brood.

BrouwBrood
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema: ,

Trefwoorden: circulaire economie, brood, bier