Bolo Kiest Bewuster

Draag bij aan een gezonder Bos en Lommer!

Bolo Kiest Bewuster

Bolo Kiest Bewuster is een mooi buurtproject dat in het najaar van 2022 is gelanceerd door initiatiefnemers, waaronder leefstijlcoach Petra-Ellen van Vulpen, gebiedsmakelaar van de Bos en Lommerweg Abdellah Tallal en gezondheidsmakelaar van de Gemeente Amsterdam Brigit Eckmann. Het doel van Bolo Kiest Bewuster is om overgewicht in Amsterdam West terug te dringen.

Met dit project richten zij zich op de ondernemers die Bos en Lommer rijk is. Samen met hen proberen zij bij te dragen aan een gezondere buurt. De pilot is gestart met 7 ondernemers waaronder Terrasmus (een initiatief uit De Grote Smaken Speurtocht), . Hierbij is kritisch naar de menukaarten gekeken van deze ondernemingen om te kijken wat voor gezonde aanvullende alternatieven nodig zijn. De ondernemingen zullen deze veranderingen doorvoeren in hun zaak. Er wordt een keurmerk ontwikkeld zodat je kan herkennen welke ondernemers mee doen aan Bolo Kiest Bewuster.

Naast ondernemers benaderen, wil Bolo Kiest Bewuster ‘supermarktsafari’s’ organiseren voor buurtbewoners. Hierbij neem je je tripje naar de supermarkt onder de loep en stel je jezelf vragen als: Wat koop je normaal? Hoe verleidt de supermarktomgeving je dingen te kopen? Wat zouden klein aanpassingen kunnen zijn die net wat bewustere keuzes zijn?

Wil je meer weten over Bolo Kiest Bewuster en hoe jij mee kan doen? Neem contact op via Instagram of mail Petra-Ellen op petraellen@mojoleefstijlcoaching.nl.

Bolo Kiest Bewuster
Ga naar de website »

Bos en Lommer omgeving
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: gezondheid, overgewicht, keurmerk, supermarktsafari's,