Boerschappen

Een maaltijdbox met oog voor een duurzame voedselketen!

Boerschappen

Toen de Stijn en Stéphanie, oprichters van Boerschappen, in 2013 op zoek gingen naar boodschappen zonder onnodige en ongezonde toevoegingen, bleek dat lastiger dan gedacht. In de supermarkt vonden ze vrijwel alleen maar producten vól met geur- kleur- en smaakstoffen of chemische E nummers. “Waarom toch al die toevoegingen?” dachten ze. Stapje voor stapje ontdekten ze dat de huidige voedselketen wel héél ingewikkeld is geworden.

Bij Boerschappen werken ze daarom aan een nieuwe voedselketen, zodat de boer, de natuur én de consument er beter van worden. Ze willen laten zien dat het wel kan; een voedselketen die deugt voor alles én iedereen die erin betrokken is; dus ook de bodem, biodiversiteit, lucht en water.

In de statuten staat het heel helder omschreven. “Het is onze missie om bij te dragen aan een gezonde levensstijl van onze klanten door gezond en voedingsrijk voedsel te leveren. En bovendien een positieve bijdrage te leveren aan de transitie richting regeneratieve landbouw. In de tussentijd maken we het leuk en eenvoudig om met de seizoenen mee te koken en vertellen we ál die mooie verhalen van onze boeren.”

Wekelijks bieden ze een box aan vol met lekkere, lokale producten. Het recepten team creëert vernieuwende recepten op basis van de beschikbare seizoensproducten, zodat jij met een gerust gevoel aan de slag kunt gaan!

Neem een kijkje op de website om een box te bestellen.

Boerschappen
Ga naar de website »

Online te bestellen
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: maaltijdbox, lokale producten, recepten, seizoensproducten