Artis

De oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam.

Artis

In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Omdat Artis haar bezoekers het liefst zo gezond mogelijk ziet, is de dierentuin deelnemer van het Ondernemers voor een Gezond Amsterdam-netwerk: een netwerk van Amsterdamse ondernemers die samen met de gemeente en kennisinstellingen in actie willen komen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken.

Al sinds 1838 vertelt Artis het verhaal van elke boom, dier, gebouw, microbe en planeet. De dierentuin ontvangt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers en voorziet enorm veel schoolklassen van onderwijs. Laat je verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis, of ontdek de allerkleinste organismen in Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld. Reis door de ruimte in het Planetarium, bekijk de giraffen samen met zebra’s en springbokken op de Savanne en breng een bezoekje aan het Vlinderpaviljoen en het Aquarium. 

In Artis ervaar je de natuur en ontdek je haar betekenis voor onze samenleving. Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft.

Meer weten of langsgaan? Bezoek de website van Artis.

Afbeelding banner: Artis

Artis
Ga naar de website »

Plantage Kerklaan 38-40
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost

Trefwoorden: Dierentuin, onderwijs, vrije tijd, OVEGA netwerk