History of Food

Body and Soul: Examining the historical relation between nutrition, health and culture.

History of Food

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op 16 en 17 november 2018 vindt het Amsterdamse Symposium over de geschiedenis van voedsel plaats. Het onderwerp van dit symposium over de geschiedenis van voedsel is: 'Lichaam en ziel'.

Het symposium van dit jaar is bestemd voor dialoog-onderzoekers die de historische complexiteit van de relatie tussen lichaam en voeding onderzoeken. De Universiteit van Amsterdam (UvA) nodigt samenvattingen uit voor papers over elk onderwerp dat een relatie heeft met onderzoek naar de relatie tussen lichaam en voeding. Klik hier voor meer informatie over de call of papers.

Het Amsterdamse Symposium over de geschiedenis van voedsel is het resultaat van de samenwerking tussen Special Collections, de Amsterdamse School van Historische Studies, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de onderzoeksafdeling Sociale & Culturele Food Studies (FOST) van de vrije Universiteit Brussel.

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van de UvA.

De deadline voor het indienen van abstracts is 5 maart 2018. Voor het indienen stuur je een mailtje naar foodhistory-ub@uva.nl

Dit evenement is Engelstalig.

Terug naar homepage

16 november

Amsterdam Symposium on the History of Food 2018
09:00 - 12:30
Universiteit van Amsterdam
Singel 411
1012 XM, Amsterdam
Thema:
Event website »
Aanmelden »