Het Praktikum: Bioterrorisme – feit of fabel?

Tijdens deze editie van Het Praktikum ontrafelen je het fenomeen biologische oorlogsvoering: oorlog met gebruik van levensvormen, zoals planten, schimmels, virussen en bacteriën of giftige organische stoffen. Kunnen gemodificeerd insecten hele oogsten ruïneren of epidemieën laten uitbreken? Is zoiets waarschijnlijk? Of zijn het juist ultra-dystopische oorlogsbeelden? Tijdens deze twee avonden ga je op zoek naar waarheden.

Het Praktikum: Bioterrorisme – feit of fabel?

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Het komende half jaar is het Open Wetlab het decor voor ‘Het Praktikum’: een reeks thema-avonden waarin je de laatste bio-taboes ontrafelen en je eigen moraal hierin verkennen. In het lab ga je hands-on experimenteren en beoordelen waar wij nou vinden dat deze technologie naar toe zou moeten gaan.

In telkens twee opeenvolgende dinsdagavonden ontrafelen je samen met Wetlab de technologie en debat. Tijdens deze eerste avond komen de uiterste polen aan bod en is het aan jou om hierover te oordelen. Tijdens de tweede avond ga je hands-on aan de slag met een experiment, en kijken je nog eens kritisch naar je eigen mening - en die van de ander. Voorkennis van de technologie of ervaring in een biolab is niet nodig om mee te kunnen doen.

Terug naar homepage

04 april

Het Praktikum: Bioterrorisme - feit of fabel?
19:00 - 22:00
Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam
Thema:
Event website »
Aanmelden »