Het Markttheater: FOODCHAINZ

Het Markttheater: FOODCHAINZ

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Drie acteurs en een fooddesigner brengen op 7, 8, 9, 14 en 15 oktober een ode aan de Tomaat! Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen.

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? Dat kan jij meemaken tijdens dit theaterfestijn én culinaire meditatie in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.

Voorafgaand aan de voorstelling organiseren fooddesigner Jasmijn Schrofer en Omar Alexis van het Plein Theater een tomatendiner voor alle bezoekers. Per avond zijn er twee gasten uit de wetenschap en de voedselindustrie aanwezig waarmee aan tafel op zoek wordt gegaan naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken. Deelname aan het diner is inbegrepen bij je ticket voor FOODCHAINZ.

Ook kun je de audiokaart VAN BOER TOT BORD meepakken en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD. Ook deze ervaringen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.

Terug naar homepage

15 oktober

18:30
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam
Thema: ,
Event website »
Aanmelden »