Grond van ons

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Zonder gezonde grond, geen gezond voedsel. Op steeds meer plekken staan burgers op om samen grond te kopen en duurzame productie van voedsel door boeren mogelijk te maken. Verschillende initiatieven hebben letterlijk het heft in eigen handen genomen, want de betrokken burgers werken soms mee en brengen de producten rechtstreeks van het erf naar de keuken. In overleg met lokale bewoners en boeren ontstaat een nieuwe sociale gemeenschap. Deze ontwikkeling legt de basis voor de democratisering van de landbouw. De stad en het platteland, de burger en de boer raken weer met elkaar verbonden.

Op maandagavond 31 januari wordt het gesprek aangegaan over de democratisering van (landbouw)grond met initiatiefnemers, wetenschappers en andere betrokkenen. Zijn deze initiatieven dé oplossing voor verduurzaming onze bodem? Hoe gaan deze initiatieven te werk? Waar komt de toegevoegde waarde van deze initiatieven terecht?

Met onder andere: Franke Remerie (Voorzitter bestuur Land van Ons), Liesbeth Soer
(Initiatiefnemer Aardpeer, Directeur Catalytic Investments Triodos Regenerative Money Centre) en Han Wiskerke (Hoogleraar Rurale Sociologie, Wageningen University & Research).

Het gesprek zal gratis en online te bekijken zijn via de livecast van Pakhuis de Zwijger. Door van te voren te reserveren krijg je toegang tot de live uitzending.

Terug naar homepage