Greening the City #2: Natuurstad Amsterdam

Wat is de rol van biodiversiteit in een groeiende stad? We plannen alles zo goed om zo efficiënt mogelijk van A naar B te kunnen. Helaas houden we in deze planning niet altijd rekening met plant en dier.  

Greening the City #2: Natuurstad Amsterdam

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

We plannen alles zo goed om zo efficiënt mogelijk van A naar B te kunnen. Helaas houden we in deze planning niet altijd rekening met plant en dier. Wat is het belang van groenblauwe netwerken? En op welke manier kunnen we deze creëren? Op woensdag 4 december gaan bouwers, ecologen, planologen, ontwerpers, beleidsmakers en lokale initiatieven met elkaar in gesprek bij Pakhuis de Zwijger.

Amsterdam telt meer dan 850.000 inwoners. De huidige prognose is dat dit aantal blijft groeien. Rond 2050 loopt dit zelfs op tot bijna 1 miljoen mensen! Hierdoor moet natuur plaatsmaken voor leefruimte. Grote groene stukken worden onderbroken door snelwegen, sporen, huizenblokken of andere obstakels. Dit resulteert in een wereldwijde afname van de biodiversiteit. Met grote gevolgen zoals bijvoorbeeld de bijen die geen plek meer hebben om te rusten of verstoring van vogelbroedplaatsen door geluidsoverlast.

Sprekers uit het programma:

  • Harry Boeschoten: Programmadirecteur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer
  • Ama Koranteng-Kumi: Oprichter & Creatief leider van Bloei en Groei
  • Jaap de Jong: Directeur De Gezonde Stad
  • Frank Vonk: Landschapsarchitect en conceptontwikkelaar bij AM
  • Geert Timmermans: Stadsecoloog bij Gemeente Amsterdam

Het programma vindt plaats op 4 december in Pakhuis de Zwijger. Je kunt zelf een vrijwillige eigen bijdrage leveren.  Wil je de niets missen? Reserveer hier dan snel je plekje. Meer informatie kun je ook terugvinden op de website van Pakhuis de Zwijger.

 

 

Terug naar homepage

04 december

20:00
Pakhuis de Zwijger - IJ ZAAL
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Thema: , ,
Event website »
Aanmelden »