Ga zondag mee op onkruidexpeditie met de Onkruidenier

Leer wat je allemaal kunt vinden aan bruikbare wilde planten in het Noorderpark

Ga zondag mee op onkruidexpeditie met de Onkruidenier

Het voorjaar barst weer los en er valt volop jong fris eetbaar groen te oogsten. Leer samen met Onkruideniers Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer wat je allemaal kunt vinden aan bruikbare wilde planten in het Noorderpark vlak bij De Ceuvel. Onkruid bestaat niet, aldus de Onkruidenier en wat kunnen we leren van deze waardevolle wilde planten in de stad? Samen gaan we op zoek naar waardevolle wilde planten, waar de Onkruidenier vervolgens alles over zal vertellen.

Tijdens deze middag wordt het park een nieuwe voorraadkast die verschillende ingrediënten en grondstoffen te bieden heeft. Gedurende de wandeling zal de overdaad aan wilde eetbare planten die in de stad groeien worden bezocht. Met een aantal knapzakken, voorzien van een knipschaartje, schepje en een waterflesje zullen een aantal planten worden geoogst.

Terug bij de Ceuvel zullen de verzamelde planten worden gewassen, gesneden en bereid. Met de lokale oogst zullen levensmiddelen worden gemaakt, afhankelijk van wat er te vinden is. Hiermee wordt een niet alledaags menu samengesteld met overheerlijke bloemenlimonades, parkpesto’s en onkruidenboters. De productie is afhankelijk van wat het park op dat moment te bieden heeft. De expeditie wordt afgesloten met een smakelijke onkruidproeverij.

De Onkruidenier is een initiatief van Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer en samen verkennen zij sinds enkele jaren de toepassing van onkruid in hun dagelijks leven. Voor de Onkruidenier bestaat onkruid niet, veel ‘ongewenste’ planten als Brandnetel, Daslook, Hondsdraf, Paardenbloem, Madeliefje, Look-zonder-look, kleefkruid en vele andere onkruiden blijken waardevolle kruiden die we kunnen gebruiken.

Let op! Koop van te voren een kaartje van € 27,50 voor de expeditie. Zie hier voor meer info.