Food events in Amsterdam tijdens de wintermaanden

Nu de temperaturen het vriespunt naderen, kunnen we er niet meer omheen: de winter staat voor de deur. Gelukkig staan er ook tijdens de wintermaanden meer dan genoeg leuke en leerzame evenementen op de Amsterdamse voedselagenda. De dames van Food & Spots hebben de meest interessante films, workshops en lezingen over voeding voor je verzameld. Bekijk indrukwekkende food films, leer zelf voedsel verbouwen en proef de toekomst van onze voeding. Deze winter kun je meer dan genoeg opsteken!

Food films tijdens IDFA

Tot en met 25 november staat Amsterdam in het teken van IDFA. Deze dagen zijn er door de hele stad indrukwekkende documentaires te zien, waaronder een aantal bijzondere food docu's. In de documentaire Soyalism wordt in beeld gebracht wat de gevolgen zijn van de toenemende industrialisatie van de voedselindustrie. In Entrepeneur worden twee Finse families gevolgd, die werkzaam zijn in de voedselproductie. Voor beide films zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Leer een aquaponics maken

We horen je denken: een aqua-wat? Een aquaponics is een innovatief systeem waarmee op een klein oppervlakte groente of vis verbouwd kan worden. Aangezien een aquaponics weinig ruimte inneemt, is het één van de beste manieren om voedsel te produceren in stedelijke gebieden. Op 2 december leer je bij Mediamatic hoe je zelf een miniponics-systeem maakt en zo jouw eigen voeding kunt verbouwen.

Lezing: Future Food

Wat is de toekomst van ons voedselsysteem? Op vrijdag 14 december wordt dit onderwerp tijdens de lezing Future Food in Pakhuis de Zwijger niet alleen besproken; je smaakpapillen kunnen die avond ook kennismaken met dit toekomstbeeld. Drie food designers laten hier namelijk producten proeven die in 2030 misschien wel volledig geïntegreerd zijn in ons voedingspatroon.

Kerstontbijt bij Artis

Dit jaar kun je jouw kerstdagen extra bijzonder beginnen met een biologisch kerstontbijt in Artis! Na een feestelijk ontvangst in het restaurant van de Amsterdamse dierentuin geniet je van een vegetarisch ontbijtje, mét een onvergetelijk uitzicht op giraffen, zebra’s en olifanten.

Masterclass pekelen, roken en konfijten bij Instock

Benieuwd hoe je gepekelde citroenen, gekonfijte gember of gerookte asperges maakt? Op zondag 13 januari 2019 leert de chef van Restaurant Instock jou hoe je deze conserveringstechnieken kunt toepassen. Door eten te pekelen, roken of konfijten blijven producten langer houdbaar én worden ze smaakvoller. Na de masterclass kun je deze technieken eenvoudig toepassen op restjes groenten. Zo voorkom je ook nog eens dat er minder eten in de prullenbak belandt!

Meer lezen over leuke en duurzame (voedsel)events in Amsterdam? Op Food & Spots bloggen Sophie & Kirsten wekelijks over deze onderwerpen.