Flows of Food

Metropoolregio Amsterdam krijgt een voedselraad.

Flows of Food

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op 7 december vindt in de Beurs van Berlage een internationaal congres plaats over voedsel in de metropool regio Amsterdam.

Flows of Food brengt de voorlopers, doordenkers, change agents, dwarsliggers, dromers uit alle sectoren en ketens van het regionaal voedselsysteem bij elkaar. Ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, opiniemakers, studenten en activisten verbonden door een gemeenschappelijk passie en belang, het beter benutten van de enorme kansen en mogelijkheden die het voedselsysteem op Metropolitane schaal biedt.

Wayne Roberts, Canadese schrijver en inspirator, is de sterspreker van dit 'Flows of Food' congres. Roberts is mede-oprichter en eerste directeur van de Toronto Food Policy Council. Roberts' boodschap: voedselraden brengen verschillende segmenten uit de samenleving bij elkaar. Samen zetten deze zich in voor de overgang naar een duurzamer, gezonder en rechtvaardiger voedselsysteem. Dat systeem moet ook transparanter worden zodat we weten wat de herkomst is van ons voedsel.

Flows of Food is vooral een feest van onverwachtse ontmoetingen met bekende en onbekende participanten uit de regionale voedselwereld van de Metropool Regio Amsterdam. Tijdens het event wordt de oprichting van de Food Council MRA een feit, met het opstellen van een voedselraad. De raad weerspiegelt een organisch netwerk van deelnemers uit het bedrijfsleven, overheden, burgerinitiatieven en onderwijsinstellingen.. Wat hen bindt is de realisatie dat voedsel een centraal medium vormt in de transitie naar een duurzame, gezonde, welvarende en rechtvaardige samenleving.

Wil jij ook het verschil maken? Kom dan op 7 december naar de Beurs van Berlage. Echt verschil maken, doe je namelijk nooit alleen.

Benieuwd naar het programma? Bekijk dezeĀ hier en boek snel je tickets!

Wil je meer weten over de Food Council MRA? Neem dan even een kijkje op hun website of bezoek deze Facebookpagina.

Terug naar homepage