Flevo Campus Live

Een online event voor studenten, ondernemers & young professionals in de wereld van voedsel.

Flevo Campus Live

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op vrijdag 4 december is het weer tijd voor Flevo Campus Live! Dit event, waar Flevo Campus zoveel mogelijk (jonge) voedselveranderaars en ondernemers bij elkaar brengt, is een jaarlijks hoogtepunt - maar ziet er dit jaar natuurlijk een beetje anders uit. Maar het belooft minstens zo inspirerend, interactief en optimistisch te zijn als andere jaren dankzij een geweldige line-up, een hoog tempo én een gezamenlijke lunch die je als deelnemer thuisbezorgd krijgt! Dit jaar is het thema 'ondernemerschap en de rol van ‘hubs’ in de voedseltransitie'.

Dit jaar valt het programma van Flevo Campus Live uiteen in twee delen:

9.30-13.00 uur: besloten workshops over de Village

In de ochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, ga je onder leiding van experts in gesprek met (jonge) voedselveranderaars, ondernemers en studenten, over de vraag: hoe willen jullie dat de Village eruit komt te zien? De Village is de gloednieuwe food hub die zal verrijzen op het Floriadeterrein in Almere, en die het thuis moet worden van voedselondernemers, startende bedrijven, studenten en andere voedselprofessionals. Dit ochtendprogramma is op uitnodiging en in de eerste plaats bedoeld voor het netwerk van Flevo Campus alumni. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je er toch graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@flevocampus.nl met een korte motivatie.

13.00-14.00 feestelijk publiek programma

Na een gezamenlijke lunch, bereid door Flevo Campus smaakmaker Nadia Zerouali, vindt tussen 13.00 en 14.00 uur de feestelijke publieke lancering van de Village plaats. Carolyn Steel (sinds dit najaar aan Flevo Campus verbonden als Research Fellow) zal een inspirerende keynote geven over het belang van ‘hubs’ als de Village voor het versnellen van de voedseltransitie. De resultaten van de ochtendworkshops worden ook gepresenteerd tijdens dit programma. Joris Lohman zal de plannen voor de Village nader toelichten en de wethouder knipt op feestelijke wijze het digitale lintje door!

Praktische informatie

  • Wanneer: vrijdag 4 december 9.30-13.00 uur (besloten programma), 13.00-14.00 uur (keynote Carolyn Steel + feestelijke lancering de Village)
  • Waar: online
  • Aanmelden: via deze pagina
  • Kosten: gratis
  • Voertaal: Engels

Over Flevo Campus
Op de grens tussen de stad en een van de meest productieve landbouwgebieden ter wereld vind je Flevo Campus. Dé plek waar innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken door onderzoekers, docenten, studenten, ondernemers en voedselveranderaars in de praktijk worden gebracht.

Foto banner: Flevo Campus

Terug naar homepage