Voorvertoning film Onder het Maaiveld

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten

Voorvertoning film Onder het Maaiveld

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

‘Onder het Maaiveld’ is een film van EMS Films over het ondergrondse bodemleven, en het belang van een gezonde bodem voor de verduurzaming van de voedselproductie en de strijd tegen klimaatverandering. De film gaat begin maart in première. IVN Amsterdam organiseert op zaterdag 25 februari om 13.00 uur een voorvertoning in Eye filmmuseum in Amsterdam. IVN-leden kunnen met korting deze voorvertoning bijwonen.

We staan op het punt om een grote draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe kunnen we van de natuur leren en verstandiger omgaan met onze bodem die de basis vormt van ons bestaan?

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

Bezoek de website van IVN voor informatie en tickets.

Terug naar homepage