Excursie – Nacht van de Nacht

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord, die juist nodig is om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder. Met deze avond worden mensen er zich van bewust hoe mooi de nacht is zonder kunstverlichting.

Excursie in het kader van Nacht van de Nacht

Wil jij ook ervaren hoe het is om in het donker te zijn? Geluiden horen die je anders nooit waarneemt en ruiken hoe groen in de nacht ruikt? Dat kan als je meegaat naar de Koeienweide op 28 oktober.

Samen met twee gidsen loop je over het natuurpad op dit normaliter afgesloten eilandje in het Vondelpark. Door de rust leven hier veel dieren die je in de rest van de stad zelden tegenkomt. Wie weet zie je vleermuizen of een egel.

Aanmelden

Aanmelden via info@groenebuurten.nl is verplicht want VOL = VOL. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Zaklampen mogen niet mee, kinderen wel, als ze tenminste in staat zijn om 1,5 uur zo stil mogelijk in een donkere en kille omgeving rond te lopen. Let op; dat laatste geldt natuurlijk ook voor de volwassenen 😉

Terug naar homepage