Elixer x wereldvoedseldag

Elixer x wereldvoedseldag

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Houd je van samen koken en eten? Lijkt het je leuk om bij te dragen aan een buurtkookboek? Ben je benieuwd naar wat de sociale functie van eten is? Op zondag 16 oktober organiseert Elixer in samenwerking met New Metropolis Zuidoost een programma voor Wereldvoedseldag waarin ze focussen op de sociale waarde van voedsel.

Van 13:00 tot 15:00 wordt er een buurtkookboek gemaakt. Elixer roept buurtgenoten op om langs te komen met hun eigen favoriete gerecht. Een fotograaf legt je gerecht en het recept vast voor in het buurtkookboek. De deelnemers kunnen dit kookboek een week later gratis ophalen. Proef daarna van elkaars specialiteiten en leer je buurtgenoten beter kennen. Wie wil kan ook advies krijgen van de chefkoks van Elixer over hoe je jouw recept goedkoper, gezonder en/of duurzamer maakt.

Van 15:00 tot 17:30 is er eerst een stand up comedy programma, waarin vier comedians hun licht schijnen op humoristische wijze over de sociale waarde van voedsel. Daarna is er een talkshow over dit onderwerp.

Vanaf 17:00 is er een borrel om na te praten.

Houd de website van Elixer in de gaten voor het actuele programma en tijden.

Terug naar homepage

16 oktober

13:00 - 19:00
Restaurant Elixer, Egeldonk 50, 1103 AK Amsterdam
Thema:
Event website »