Duik in de wereld van voedsel met deze 5 podcasts

Verrassende en leerzame groene podcasts voor een gezonde dosis inspiratie.

Duik in de wereld van voedsel met deze 5 podcasts

Ben jij een échte podcast-liefhebber en wil je meer leren over thema’s als duurzame landbouw, plantaardig eten en circulariteit? Met deze vijf podcasts duik je dieper in de wereld van voedsel en duurzaamheid, en leer je over allerlei groene onderwerpen. Perfect voor je thuiswerkdag, wandeling of tijdens het koken!

Food Forward Podcast

In deze vijfdelige podcast gaan Hidde Boersma (moleculair bioloog en wetenschapsjournalist) en Joris Lohman (oprichter Food Hub) met elkaar in debat over hoe de toekomst van ons voedselsysteem eruit moet zien. Hidde vindt dat de landbouw verder geïntensiveerd moet worden, terwijl Joris pleit voor circulaire- en biologische landbouw. Onder leiding van Harm Edens verkennen ze elkaars ideeën en praten ze over mogelijke oplossingen. Luister de podcast hier

Lobkes Podcast

Diëtist Lobke Faasen heeft een groene missie: mensen bewust maken van de voordelen van een duurzame, plantaardige leefstijl. Naast haar één op één-sessies en online trainingen heeft ze ook een eigen podcast. Als diëtist kan Lobke je als geen ander uitleggen hoe je gezonde en bewuste keuzes maakt rondom voeding. In iedere podcast-aflevering gaat ze met een gast in gesprek over groene thema’s en eten. Luister hier de podcast van Lobke.

Het Voedselkabinet

Of je de wereld kunt verbeteren met eten? Samuel Levie en Helen Kranstauber (oprichters Food Cabinet) geloven van wel. In hun podcast 'Het Voedselkabinet' gaan ze het hele land door om te praten met wetenschappers, chefs en andere voedselveranderaars. Zo ontrafelen ze de verhalen achter onze dagelijkse kost. Leer hoe je gezonder, eerlijker en duurzamer kunt eten met de 12 afleveringen van de podcast. Thema’s als kindermarketing, lokale voedselproductie en plantaardig eten komen uitgebreid aan bod. Met als klap op de vuurpijl: een interview met minister Carola Schouten over de toekomst van ons voedsel. Luisteren dus!

De Groene Podcast

De Groene Podcast is een podcast over groen leven in de breedste zin van het woord. In het eerste seizoen nemen Merel Wildschut (De Groene Meisjes) en Ondercast je mee in de wereld van voedselverspilling. Er staan vier afleveringen voor je klaar in je favoriete podcast app! Leer alles over voedsel dat de supermarkt niet eens haalt, koken met restjes, verspilling thuis en fermenteren. De Groene Podcast is onder andere hier te beluisteren.

Het Groene Hart

Last but not least: deze podcast van Jelle Derckx (Growthinkers) en Saskia Mulder (The Social Reporter). Jelle en Saskia interviewen vooruitstrevende gasten over hun -juist- groene hart. Denk hierbij aan gasten als Nina Pierson (oprichter SLA), Freke van Nimwegen (mede-oprichter Instock) en Jaap Korteweg (oprichter de Vegetarische Slager). Wat deze gasten gemeen hebben? Ze dragen op hun eigen manier bij aan een duurzamer leven en proberen dat te delen met de rest van de wereld. Luister Het Groene Hart hier!

Afbeelding banner: Claudia Mañas op Unsplash