Diner + talkshow. Wat is de potentie van de Nederlands boon?

Diner + talkshow. Wat is de potentie van de Nederlands boon?

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Bonen zijn gezond, eiwitrijk, goed voor de biodiversiteit en voor stikstofbinding. Al sinds de jaren 80 kennen we de voordelen van bonen op het menu, maar de teelt en consumptie van (Nederlandse) bonen is de afgelopen jaren enorm afgenomen. In 1988 werd bijvoorbeeld 14.000ha geteelt, tegenover 150 ha in 2010. De hoofdrol van de boon is langzaam verschoven naar een bijrol.

In dit eerste programma in de reeks De Bonenrevolutie gaat Pakhuis de Zwijger op onderzoek uit. Wat weten we eigenlijk over bonen? Waarom blijft de populariteit uit? Waarom willen we eigenlijk meer bonen telen en eten? Een programma over de potentie van dit ondergewaardeerde ingrediënt.

Programma & diner
Voor dit programma is het mogelijk om aan te schuiven voor een bonendiner om 18.30. Een speciale daghap op basis van de gele erwt van Nederlandse bodem en aangeboden door chef Pepijn Schmeink. Deze heerlijke maaltijd kost €22,- (inclusief drankje en service kosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.

Terug naar homepage