De inclusieve voedselketen

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Wat kunnen we in de Metropoolregio Amsterdam doen om in balans met de natuur voedsel te verbouwen? Kunnen we voedsel verbouwen voor mensen, met aandacht voor alle andere bewoners boven en onder de grond?

Voedselvraagstukken zijn universeel en hebben vaak te maken met het zoeken naar balans. Balans tussen voldoende voedsel produceren en de bodem niet uitputten. Balans tussen overschotten aan de ene kant van de wereld en tekorten aan de andere kant. Balans in ons voedingspatroon door duurzame keuzes te maken.

Op woensdagavond 19 januari wordt het gesprek aangegaan over natuur inclusief voedsel produceren. Ook wordt het gezamenlijke Schooltuinenproject op Floriade Expo 2022 van gemeenten Amsterdam en Almere gepresenteerd.

Voedsel verbouwen zou niet langer moeten gaan over zaaien en oogsten op momenten dat wij mensen voedsel wensen. Hoe kunnen we als burgers, ondernemers en overheid voedsel kweken, waarbij we álle inwoners van het ecosysteem voeden? En hoe ruimen we onze balkons, tuinen, akkers, parken en bossen op een natuur inclusieve manier in? Deze vragen zullen aanbod komen en besproken worden. Het gesprek zal gratis en online te bekijken zijn via de livecast van Pakhuis de Zwijger. Door van te voren te reserveren krijg je toegang tot de live uitzending.

Terug naar homepage